Förord:

Att bryta vågorna och se skummet yra bland vita segel. -Det är för mig att leva.

Få ta del av vinden och segla med nyfikna havstrutar. -Det är för mig att leva.

Och när vi lever, då lägger vi oss i slör och njuter.

Just denna sida på "SailingFreedom" är orsaken till att Web sidan startades i första hand. Jag lovade mina vänner att hålla dem uppdaterade på vad som händer under olika resor som jag tänkt göra, speciellt seglingen som står i fokus. Havet är ändå det som lockar för många när semestern kommer, och ska man ut och gå en promenad, är det ofta vattnet som man söker sig till. Jag skulle nog vilja påstå att vatten har samma fascinerande egenskap som elden kan ha. Det är livsviktigt, men ger också en känsla av rymd och överblick mot horisonten. Många nöjer sig med vad dom ser, jag är tvärt om och vill gå steget längre och se vad som döljer sig efter horisonten.

Jorden består av ca 70% hav, hur mycket har jag sett? Tja, Gotland är ju en bit bort och så har vi ju Bornholm.. Men det finns ju så mycket mer. Jag skulle vilja åka förbi Bornholm (som är den längsta distansen söderut), våga mig längre och längre bort, tills jag åter ser Påskallaviks hamn - Men solbränd och fått segla med Albatrosser och dyka med delfiner.

Den här sidan är som ni förstår, ägnad åt segling och våra äventyr.

Jag har alltid varit sugen på att resa långväga med bil runt om i Europa. Jag har förr gjort avstickare runt om i Sverige och trivs mycket bra med att köra själv. Du bestämmer själv vart nästa resemål blir och väljer logi från vad du själv känner, det är en frihetskänsla som behöver upplevas av andra. Därför tog jag bilen våren 2006 och gjorde just det. En annan långresa som jag tycker är värt att nämna, förutom Europa, är den till Dalarna och flugfisket där. Jag hade min dåvarande bil, SAAB 9000 och den t.o.m sov jag i när kvällen kröp på eller när värmen på dagarna var för varma. Fungerar jätte bra och kunde bo precis vid vattnet. Det hade varit rätt varm försommar, så vattenståndet var lågt, men jag fick ändå Öring, Harr och Gädda.

Dalarna är mycket vackert, var där som liten några gånger och kom ihåg de djupa skogar som finns där mellan dalar och berg. Jag var lite nervös för att jag skulle känna mig instängd i sommarhettan, när jag vandrar i djup skog, med ingen havsbris och långa vidder att se ut över. Men där hade jag fel, för Dalarna är så kuperat och så stora dalar, att jag hade vackra vyer hela tiden. Mycket vackert!

Jag började resan själv när jag var i tonåren, tog ofta cykeln runt om i Kalmar län. Ibland en dagsutflykt och med tält andra gånger.

Vår segelbåt hade vi från jag var 8 år till jag var 16, det var modell Albin och Ballad. Balladen började jag knycka och segla själv med när jag var 14 år, utan min fars lov. Något som jag faktiskt är stolt över idag, inte att jag knyckte den utan lov, men för att jag klarade att segla och lägga till själv som 14 åring.

Det var nog då, i den åldern som mitt seglar intresse väcktes och där har det legat och pyrt till dagens datum, då jag letar efter en egen båt  att segla omkring i. (2006)

Min första utlandsvistelse själv, blev till Turkiet – porten till Asien. Jag ville lifta mig ner längs Medelhavetskust och slutmålet var Nemrut Dagi, ett fantastiskt berg där en arvtagare till självaste Alexander den store ligger begravd. PKK var verksamma då vid den tiden och stal mobiltelefoner vid vägspärrar, skottlossningar vid McDonald’s och annat tråkigt när jag var där. Därför kom jag aldrig fram, men vill fortfarande se berget. - Den resan var jag bara 17,5 år.

Mitt första jobb fick jag som 18 åring och det var på Kolmården, tog hand om vattenavdelningen på Tropicariet. Ett av de nyttigaste jobb jag haft. Inte jobbet i sig själv, men jag lärde mycket om mig själv där.

Och som 21 åring var jag reseledare i olika länder, men tar upp de resorna, samt andra i länkarna under texten här..

Ja, så har det fortsatt under de åren som jag levt och tycker att jag har nog lite roliga berättelser att skriva ner, så häng med på en åktur till olika delar i den vida Världen.