Planen
Matlagning ombord
Viktiga datum
Båtvänner
Äventyrs galleri
Min båt
Besökande gäster
Livet på båten
Länkar
Loggboken
Kartor och rutter
Hur man kan följa med
Förberedelser
Vart är jag nu
Varför jag seglar
  Dates and Time Weather and Wind Pressure Distance made (total) Some text about what happend on Freedom this day
09-07-15 06:50 SO, 1 m/s 1030 0 Started with no wind and much sun. 5 strong sailors beginns its adventure. We are heading for Utklippan.
Jag, Per och Bejan stack och bunkrade mat och dryck på Tisdagen. Då hade vi också en avslutningsfest med Kaptenens (jag) familj. Det var också kombinerad födelsedags fest för mig och syster Stina. Det blev inte så sent, kanske runt 23 när vi knoppade. Förväntningarna är höga för denna resa och vå har nu ställt in klockan på 05.00. Min Mor och Far tänker dyka upp runt 06 och då har vi förhoppningsvis bunkrat vatten och packat klart. Vi kommer köra mot Utklippan då det lovas dåligt väder till helgen. Önska oss lycka till på vår resa. (Kapten Kalle)
09-07-15 23.00 S, 6m/s 1020 73nm We have arrived at Utklippan. We have used our engine for 14 hours and total we "sailed" for 16 hours. Now its time for some food and strait to bed.
         

Vi kastade loss runt kl. 7 på morgonen. Det var riktigt fint väder med sol men ingen vind så vi fick gå med motor en bra bit. När vi ändå hade så mycket sol så passade vi på att sola lite också. Kaptenen gick runt lite med sin nya videokamera och filmade lite pinsamheter =) Freedom passerade under ölandsbron för sista gången på 3 år lite lustigt känns det måste jag säga. När vi hade kommit förbi Bergkvara så provade Kalle och Kenneth det nya vindrodret och det gick väl lite så där i början men det blev bättre ju längre de höll på. Dom är duktiga far och son som klurade ut hur det skulle vara. Vi anlände till Utklippan runt kl.23 trötta lite hungriga. (Matros Bejan)

09-07-16 07.40 SW, 4m/s 1022 73nm Breakfast with a morning sun. We are heading for Bornholm - Denmark.
Efter en välsmakande frukost på Utklippans kaj kastade vi loss och satte segel. Detta gick upp och ner några gånger för att till sist stanna nere och lämna över till motorn då vinden inte ville som vi. Prognosen till trots fick vi kanonväder och undertecknad passade på att bränna i solen de områden han missat dagen innan. Mitt på dagen brassade Kaptenenens ömma moder en fin lunch med korvar tjocka som ankartrossar. Efter att ha styrkt oss med dessa köttsktycken intog de två gastarna, (undertecknad och Bejan), resolut horisontalläge och sov merparten av resan. Vi vaknade dock tidigt nog för att gå upp på däck och visa upp oss för våra fans då vi lade till på Bornholm.(Kojvärmare Per)