Planen
Matlagning ombord
Viktiga datum
Båtvänner
Äventyrs galleri
Min båt
Besökande gäster
Livet på båten
Länkar
Loggboken
Kartor och rutter
Hur man kan följa med
Förberedelser
Vart är jag nu
Varför jag seglar
5th of September
Granne med oss.
6th of September
Vi hyrde bil igen. Detta blev den 6e gången som vi körde runt i en hyrbil detta år. Vi tycker det är smidigt att uppleva landet via en egen bil och dessutom ha AirC igång när det blir förvarmt. Vi utgick från Porto Torres och fick tag på en "skrutti bangbang" för 89E dygnet. Vi bestämde oss för att en romers hamn skulle bli vårt nattstopp och fortsätta tillbaka morgonen därefter. Redan efter 30min hade vi vikt av planen och började köra längs klättrande småvägar och tryckte in oss bland gränder i bergsbyar.
Rented a car.. We are now driving with help of a map an the "force".
 Det där med att "feel the force" funkar rätt så bra när det gäller mig. Men de senaste 2 gånger som vi hyrt bil så gick det inte riktigt perfekt alltid och hamnade ofta vid vägbyggen eller återvändsgränder. Denna gång var inget undantag, utan fick vända rätt så många gånger. Fördelen är att vi snubblar oss fram och hittar små gömda/glömda områden där det finns mycket skönhet och fint att se.
Rented a car.. We are now driving with help of a map an the "force".
Found wild figs.
 Vi är inte främmande att pröva andra smaker och pröva det som erbjuds från moder natur. Överallt växer det vilda fikon träd och vid denna tidbunkt är de mogna och smakar riktigt bra. De har en oljlig smak, lite för ljumen kanske då de plockas i 30 gradig hetta, men perfekta som ett "snack".
Riley sköter grindöppningar... Får ligger hopade under skuggan vid en bergssluttning
Ser ut som en Grip... Vi börjar närma oss grottornas distrikt och ser grotthål överallt i bergen.
Kaktusar är ingen äkta medelhavs art, utan som mycket annat introduserats från andra världsdelar. Denna art kallas för Kaktusfikon, "frukten" är igentligen ett bär och kan ätas. Vissa blad, om man skalar dom rätt kan också ätas, bli till dryck eller användas i godis.
Vi besökte en arekologisk utgrävningsområde och jag skulle öppna upp en omskakad Coka Cola, givetvis sprutade jag ner hela mig! Vid ombyte utomhus, kom en bil körandes och vi blockerade vägen. Jag flytta vår bil iförd enbart boxershorts och glömde helt bort mina kontantkort som låg på bil taket!!! Vi körde vidare och kom ut på en motorväg, 15min senare och många km ifrån olycksplatsen, kom jag på mig själv och blev helt kritvit i ansiktet! Vi började leta i bilen och konstaterade att korten var kvarlämnade! Vi körde tillbaka, letade där vi hade varit med bilen, men hittade inget. Jag började springa längs vägen där vi kört iväg och efter 1km hittade jag korthållaren och korten utspridda på vägen- De hade följt med en bit tills ett gupp gjort att de åkt av. Korthållaren var böjd efter att nån kört över den.. Men korten var alla kvar och inga var sönder.. Tur skall man ha.
Click on me

One of 7000 Nougurhi someting...

Dessa runda byggnader restes runt om Sardinien för 3000 år sedan. Igen vet vad de var till för, det spekuleras om vakttorn, matförvaring/kylskåp, bostad och så vidare.. Men det finns inte mycket kvar av dessa folk att det är svårt att fastställa vad de exakt har används till. Det beräknas till över 22000 stycken en gång i tiden, men nu står "bara" 7000 torn kvar på ön. Detta torn kunde vi gå in i och det ser ni på filmen nedan.

The church that the stonecarvings led too.
Cork trees
Vi har ne förmåga att ta mycket blider på omgivningar, byggnader osv. Men sällan på oss 2. Så iband kan kommer vi på oss själva och här ta en bild med hjälp av 10sek utlösaren. Sardinien är en så stor ö att man behöver säkert 2 veckor av konstant körande för att bli mätt på allt som finns att se. Vi kommer tillbaka hit!
Rör man vid dessa skjuter den runda bollen iväg och en gägga sprutar ut ur röret... Vad är detta för en växt?
Skjutglada
 
Hotellet vi valde för natten
Dax att äta mat
Flamingos
Nu var det dax att segla igen.
Click on me